Spaarrente Nederlandse grootbanken verder omhoog

Rabobank, ING en ABN AMRO verhogen per 1 juni opnieuw de spaarrente. Alle drie de banken bieden vanaf dan maximaal 1% rente. Nu is dat nog 0,75%. Het is de tweede renteverhoging die in korte tijd wordt doorgevoerd.

Spaarvarken met stapeltjes muntgeld
Nieuws
Datum: 31-05-2023

Bij Rabobank en ABN AMRO krijgen particulieren vanaf 1 juni 1% rente over hun spaargeld tot een bedrag van € 100.000. Bij ING geldt dat percentage tot slechts een spaarbedrag van € 10.000. Voor spaarbedragen tussen € 10.000 en €1 miljoen ontvangen zij dan 0,9%. Nu is dat nog 0,65%.

Meer dan € 1 miljoen

Grote particuliere spaarders kunnen bij de Rabobank voor bedragen tussen € 100.000 en € 5 miljoen rekenen op een rentepercentage van 0,75%. Bij ING en ABN AMRO blijft de rente voor een spaarpot van meer dan € 1 miljoen 0%.

Oproep minister Kaag

De renteverhogingen volgen kort na een oproep van minister Kaag van Financiën. Zij heeft begin mei gezegd dat ze het belangrijk vindt dat banken realistische spaarrentes bieden nu de rente over de brede linie blijft stijgen. Volgens Rabobank staat hun besluit hier los van, ING wil niet reageren.

SNS, RegioBank en ASN Bank

SNS, RegioBank en ASN Bank volgen de andere grootbanken per 15 juni. Bij SNS en RegioBank krijgen spaarders vanaf die datum 1% rente over de eerste € 100.000. ASN verhoogt de spaarrente over dat bedrag tot 0,95%.

Hogere rente

Er zijn ook aanbieders die – aanzienlijk – meer rente bieden op spaartegoeden. Als u ervoor kiest om uw spaargeld bij zo'n bank te stallen, let dan goed op de garantiebepalingen mocht de bank het financieel zwaar krijgen of failliet gaan.

Meer informatie

Wilt u daar meer over weten of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust even contact met ons op. We adviseren u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.