Goed voorbereid op vakantie

Bijna elke vakantieganger maakt onderweg naar een zonnige bestemming een tussenstop bij een hotel of een Airbnb. Vaak neem je alleen een ‘tas voor de overnachting’ mee naar binnen. Maar is de achtergebleven bagage in de auto dan nog wel verzekerd?
 
Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar de achtergelaten bagage in je auto is vaak niet verzekerd. Je persoonlijke bezittingen in de auto zijn alleen gedekt, als er geen andere veilige plek voorhanden is. Volgens de voorwaarden van verzekeraars is je hotelkamer zo’n veilige plek. Zelfs als je kostbare spullen uit het zicht in de kofferbak van je auto heeft liggen, was je niet voorzichtig genoeg.
 
Snel geregeld
Bovenstaande situatie is een voorbeeld waarbij je – ondanks jouw reisverzekering – ook zelf nog alert moet zijn. Steeds meer mensen beseffen dat een goede reisverzekering belangrijk is. Dat kan een kortlopende of een doorlopende reisverzekering zijn.
 
Heb je nog geen reisverzekering? De kortlopende reisverzekering is bedoeld voor een korte vakantie, zoals een weekendje shoppen met vriendinnen in Londen of een vrijgezellenweekend in het bruisende Berlijn.
 
Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar verzekerd tijdens korte of langere vakanties. Geen zorgen dus, al ben je in Nederland alleen verzekerd in combinatie met een geboekte overnachting. Een doorlopende reisverzekering is bovendien goedkoper dan meerdere kortlopende verzekeringen.
 
Maximaal bedrag
Veel mensen zijn in de veronderstelling dat de gestolen of beschadigde spullen volledig worden vergoed. Dat is niet altijd het geval. Voor bepaalde goederen geldt een maximale vergoeding. Die vergoedingen staan per product in de voorwaarden van de verzekeraar. Vaak is dat bedrag lager dan nieuwprijs van bijvoorbeeld een smartphone of fotocamera. Daarnaast kunnen die maximale vergoedingen ook nog eens per verzekeraar verschillen.
 
Behalve de bagage zijn ook diverse onvoorziene kosten verzekerd, mocht jij, je partner of meeverzekerde kinderen hulp nodig hebben. Je moet dan denken aan hulp bij ziekte, letsel door ongeval, overlijden van jou, je reisgenoten of directe familie of door een natuurramp.
 
Jouw reisverzekering?
Wil je meer informatie over de reisverzekering? Neem dan contact met ons op. We geven je graag informatie en advies over een geschikte verzekering.

Delen: