Verzekerd bij asbestschade?

Hoe gaat de verzekering op dit moment om met schade aan asbestdaken? Dat is een van de vragen die de laatste tijd veel voorbij komen in verzekeringsland. En dat is terecht, blijkt uit de verschillende aanpassingen in de voorwaarden die verzekeraars opnemen ten behoeve van asbestdaken. 

Er zijn verzekeraars die de asbestclausule opnemen in de woonhuisverzekering voor particulieren, en in de gebouwenverzekering voor zakelijke relaties. En dat heeft alles te maken met het aanstaande verbod op asbestdaken, dat na een akkoord van de 1e kamer, ingaat op 1 januari 2024.
 
Wat houdt die asbestclausule in?
In de asbestclausule wordt een afschrijvingsregeling benoemd. Die afschrijvingsregeling is bij elke verzekeraar anders maar het komt er op neer dat je nu, in 2019, al geen 100% dekking meer krijgt bij schade aan je asbestdak. Bij sommige verzekeraars is zelfs die schade nu al beperkt tot 20% van het schadebedrag. Het dekkingspercentage loopt de komende jaren verder terug, tot dat het 0% is in 2024, het moment dat asbestdaken volledig verboden zijn.
 
Vervanging van uw asbestdak wordt naar verwachting elk jaar duurder
De kosten van vervanging van uw asbestdak zullen hoger worden omdat de datum van 1 januari 2024 steeds dichterbij komt, en de bedrijven die de saneringswerkzaamheden moeten verrichten hebben steeds minder tijd en manschappen beschikbaar om die werkzaamheden uit te voeren.
 
Wil u weten hoe uw asbestdak verzekerd is en wilt u niet voor verrassingen komen te staan?
Neem gerust contact met ons op om de voorwaarden die voor uw gebouwen- en/of woonhuisverzekering gelden door te nemen.

Delen: