Prettige vakantie, zeker met deze apps!

Una cerveza por favor! Laat het biertje op het Spaanse terras maar komen. Met een handige vertaalapp in de hand bestel je er ook nog wat tapas bij. Wat voor weer is het in de Alpen? Waar kunnen we goedkoop tanken? Met deze apps is je vakantie al bijna geslaagd!
 
Hoewel je in de zomerperiode eigenlijk wilde afkicken van uw smartphone, is een kleine uitzondering toegestaan: je vakantie. De ene na de andere handige app verschijnt om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken: geen keuzestress en vakantie vieren in optima forma. We zetten een aantal vakantie-apps op een rij.
 
Overnachting zoeken?
Op zoek naar een mooie en schone camping in het zonnige zuiden? De ACSI-app heeft er al een paar voor je geselecteerd. De ‘luxe paarden’ onder de vakantievierders boeken natuurlijk het liefst via de Bed & Breakfast-app van de ANWB. Je kunt ook voor de Duitse versie kiezen: Zimmer Frei. Toch liever een hotel? Kijk je dan eens op de apps van Booking.com en TripAdvisor.
 
Inpakken is een kunst
Backpackers zweren bij PackPoint. De app geeft inpaktips op basis van de bestemming, type vakantie, de duur en het weer. Inpakken en wegwezen!
 
Onderweg
Geen gehannes meer met wegenkaarten of op hol geslagen navigatiesystemen. De ideale route naar je vakantiebestemming loopt via de Onderweg App van de ANWB. Maar ook de files, tankstations, benzineprijzen, oplaadpunten en parkeerplaatsen staan op deze app.
 
Het weer
Het is toch steeds de belangrijkste vraag: wat voor weer wordt het vandaag? WeatherPro en Weerplaza zijn betrouwbare vervangers van weerman Peter Kuipers Munneke. Heb je een iPhone? Voer dan bij de weer-widget alvast de bestemming in en verheug je nu al op de vakantie.
 
Ieder zijn deel
Gezellig met vrienden een dag op stap of uitgaan? In de app Trip Splitter vult iedereen de gemaakte kosten voor eten en drinken in. De app berekent vervolgens hoeveel je elkaar schuldig bent. De Nederlandse variant is de Tikkie-app waarbij je een betaalverzoek krijgt via Whatsapp.
 
Aardig mondje over de grens
Met de vertaal-app Google Translate kun je goede sier maken in het buitenland. Je vraag of wens wordt meteen omgezet in een vlotte vakantiebabbel. Het lijkt wel alsof je een spoedcursus bij de ‘nonnen in Vught’ hebt gevolgd.
 
Now boarding
Vlieg je vanaf luchthaven Schiphol dan is gelijknamige app een must. Vanaf je luie bank vind je de incheckbalie, gate, eventuele vertraging en de boarding-time.
 
Vakantiemaatje Google
Waar je ook bent, via Google vind je alle antwoorden op je vakantievragen. Inclusief de kortste route (Routeplanner) naar een pittoresk dorpje, de naam van een schilderij (Google Goggles) of de goedkoopste vlucht (Google Flights) naar je bestemming.
 
SOS Op Reis
De app SOS Op Reis heeft de noodnummers van tweehonderd landen, maar ook de telefoonnummers van verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders. Wat er ook gebeurt!
 
Fijne vakantie!

Delen: