Hoe interessant is rentemiddeling?

De huidige hypotheekrente is historisch laag. Staat je hypotheekrente nog een paar jaar vast, maar wil je toch profiteren van de lage rentestand? Met rentemiddeling stap je zonder hoge kosten tussentijds over op een lagere hypotheekrente. Meer weten over rentemiddeling?
 
Veel huizenbezitters maakten al gebruik van de ongekend lage hypotheekrente en sloten hun hypotheek over. Een lager rentepercentage betekent ook lagere maandlasten. Wil je oversluiten maar duurt het nog enige jaren voordat je huidige rentevast periode afloopt? Dat kan altijd, maar dan betaal je wel een boeterente en staan die extra kosten in verhouding tot je lagere maandlasten?
 
Overstappen
Toch is er een manier om eerder over te stappen naar een lagere hypotheekrente. Veel geldverstrekkers bieden namelijk rentemiddeling aan. Zonder hoge kosten stap je op elk moment over naar een hypotheek met een lagere hypotheekrente. Dat kan met rentemiddeling, ook als je huidige rentevast periode nog enkele jaren doorloopt.
 
Hoe werkt rentemiddeling?
Het principe van rentemiddeling is heel eenvoudig. Je rentestand wordt gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Hiervoor betaal je ook een boeterente, maar die wordt uitgesmeerd over je nieuwe rentevast periode. Dat geldt ook voor nog eventuele extra kosten die de geldverstrekker maakt.
 
Interessant
Direct profiteren van de lage rentestand en het uitsmeren van de kosten over een nieuwe looptijd. Dat alles maakt rentemiddeling interessant voor mensen met een hypotheek met een hoge rente en lange rentevast periode.
 
Meer weten
De voorwaarden voor rentemiddeling verschillen per bank. En niet iedere bank biedt rentemiddeling aan. Welke bank wel? Op de site van de Vereniging Eigen Huis vind je een overzicht. 
 
Meer informatie of een passend advies over rentemiddeling? Neem dan contact met ons op.

Delen: