Besparen door oversluiten

Met je geliefde een droomreis maken? Het nieuwste model van je favoriete automerk aanschaffen? Of een nieuwe tuin? Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. Dat drukt flink op je maandelijkse lasten. Het kan goedkoper! Hoe?
 
Het is aanlokkelijk om dingen die het leven aangenaam maken te financieren. Soms is het echter ook nodig om een lening of krediet voor noodzakelijke zaken af te sluiten, bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine, een auto of om een lekkend dak te repareren. De rentepercentages van dergelijke leningen zijn erg hoog. Opgeteld bij je reguliere uitgaven, drukken de extra kosten flink op je maandelijkse lasten.
 
Lagere lasten
Kan je de vraag of je een lening of krediet heeft met ‘ja’ beantwoorden, dan betaal je waarschijnlijk té hoge rentepercentages. Door je huidige lening over te sluiten kan je besparen op de maandlasten of het krediet sneller aflossen.
 
Totaal kwijt
Het begint vaak met één lening, daarna is de drempel lager en volgt er al snel een tweede of derde lening. Deze, doorgaans langlopende, leningen drukken zwaar op je maandlasten. In de praktijk worden de leningen ook nog eens bij verschillende verstrekkers en tegen verschillende rentetarieven afgesloten. Onze ervaring is dat mensen het overzicht over hun leningen dan ook totaal zijn kwijtgeraakt.
 
Bespaar
Ja kan echter besparen op je maandlasten! Bijvoorbeeld door al je leningen onder te brengen bij één kredietverstrekker. Voor kleine leningen betaal je vaak meer rente, dan voor één grotere lening. Je profiteert dan van een lagere rente en dat geeft je meteen wat meer financiële armslag. Bovendien is de rente voor kredieten in de afgelopen periode ook nog eens gedaald. Een niet onbelangrijk voordeel: je hebt weer overzicht over je maandelijkse uitgaven.
 
Wil je een persoonlijk advies of heb je financiële wensen voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Delen: