Bagage kwijt op reis?

Het overkomt veel reizigers: wachtend op het vliegveld bij de bagageband blijkt je koffer te zijn verdwenen. Of pas na een paar dagen arriveert je bagage op de vakantiebestemming. En bij thuiskomst blijkt het display van je tablet aan diggelen. Wie is er dan verantwoordelijk?
 
Slechter kan de vakantie niet beginnen of eindigen: gestolen of vertraagde bagage. En uit alles blijkt ook nog eens dat de koffer niet met zijden handschoenen op de transportband is gelegd. Wis je dat de luchtvaartmaatschappij in die gevallen een vergoeding moet betalen? Met hulp van de reisverzekering staat het bedrag doorgaans sneller op je rekening.  
 
Koffer beschadigd
Raakt je koffer tijdens het transport tussen luchthavens beschadigd? Verlaat dan nooit de bagagehal zonder een zogeheten Property Irregularity Rapport (PIR). Daarmee bewijs je dat je koffer tijdens de vlucht beschadigd is, en niet op een later moment. Een PIR haalt je bij de balie in de bagagehal van de luchthaven waar je geland bent. Elk vliegveld heeft zo’n balie. Zonder PIR krijg je van de reisverzekeraar geen vergoeding voor je beschadigde koffer of de noodzakelijke spullen bij vertraagde reisbagage. Je verzekeraar heeft het rapport op zijn beurt nodig om de schade te verhalen op de luchtvaartmaatschappij.
 
Reisverzekering
Jaarlijks blijkt weer dat veel mensen geen of vergeten zijn een reisverzekering af te sluiten. Toch is het in een handomdraai geregeld. Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende verzekering. De kortlopende variant is bedoeld voor een korte vakantie, bijvoorbeeld een voetbalreis naar Barcelona of een weekend flaneren op de Champs-Élysées.
 
Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar verzekerd tijdens korte of langere vakanties. Binnen Nederland zijn alleen reizen met een geboekte overnachting verzekerd. Deze verzekering is goedkoper dan meerdere kortlopende verzekeringen. En …  je vergeet nooit meer om een reisverzekering af te sluiten. Met die wetenschap ga je al een stuk relaxter op vakantie.
 
Dekking
Wat dekt je reisverzekering en tot welk bedrag? Veel reizigers denken dat hun verloren, gestolen of beschadigde goederen volledig worden vergoed. Dat is niet zo. De meeste verzekeraars hebben in hun voorwaarden staan dat voor bepaalde goederen een maximaal bedrag geldt.
 
Dit bedrag ligt vaak een stuk lager dan de nieuwprijs van je artikelen. Bovendien verschillen de maximale bedragen per verzekeraar. Deze bedragen staan in de verzekeringspolis. Kan je de bedragen niet vinden, vraag het ons. We helpen je graag.
 
Naast je bagage ben je met een reisverzekering ook verzekerd voor hulp voor personen. Als je of een andere verzekerde hulp nodig heeft door ziekte, letsel door een ongeval, overlijden van je reisgenoot of directe familie of door een natuurramp.
 
Doe aangifte!
Hopelijk krijg je er niet mee te maken, maar doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Ook als je buiten Nederland op vakantie bent. Zonder aangifte neemt de verzekeraar je aangifte niet eens in behandeling.
 
Een kort- of doorlopende reisverzekering? Maximaal verzekerde bedragen? Medische kosten in het buitenland? Neem contact met ons op en ga zonder zorgen op vakantie!

Delen: